SBA trots op inbreng Budgetgolf Award voor Hitland

feb 2017

 

Begin 2017 werd golfbaan Hitland verblijdt met de Budget Award 2016, een publieksprijs van budgetgolf.nl

Hieronder  het eerste gedeelte van het persbericht:

 

Golfbaan Hitland heeft de Budgetgolf Award 2016 voor de golfbaan met de beste prijs-kwaliteitverhouding gewonnen. De baan in Zuid-Holland hield Golfbaan Golf4all Harderwijk (de winnaar van vorige jaren) en Het Woold ruim voor zich.

Hitland werd door stemmers op budgetgolf.nl onder meer geprezen om de natuur, het onderhoud van de baan en de vriendelijkheid van het personeel

 

SBA is trots dat het heeft mogen bijdragen aan dit succes. SBA onderhoudt Hitland sinds 2005 en heeft in 2016 grootschalige renovatiewerkzaamheden op Hitland uitgevoerd.

Ten eerste is dit voor SBA een bevestiging van de ingeslagen weg van verder professionalisering van het onderhoudsbeleid.

 

Ten tweede blijkt dat de aanpak van SBA bij renovatiewerken geen overlast en vermindering van het spelplezier veroorzaakt.

 

 

Renovatie Rijk van Nijmegen   

nov 2016

 

Net zoals vorig jaar rond deze tijd heeft SBA in de maand november renovatiewerkzaamheden uitgevoerd op het Rijk van Nijmegen op holes 2 t/m 6 van de Nijmeegse baan.

 

Dit jaar zijn net als vorig jaar weer een half hectare sneeuwbes gerooid en zijn er een aantal elementen veranderd. Zo is een nieuwe geul gecreëerd links van hole 3, die vloeiend in het landschap diende te worden ingepast. Verder is de herentee van 3 en 5 verhoogd, een greenbunker bij hole 3 en een fairwaybunker op hole 6  aangelegd.

 

 

sept 2016

Renovatie Hitland deel 3 fase 1    

 

In april is SBA gestart met de 1e fase van de renovatie werkzaamheden op Hitland. 

In de loop van het jaar werden binnen korte tijdsbestekken enkele elementen van de golfbaan opnieuw ingericht. 
 
Hieronder ziet u een impressie van de uitgevoerde werkzaamheden in fase 3.

In fase 3 lag de nadruk op het renoveren van greenomgevingen. Hierbij werden de mounds rondom een 7 greens in ere hersteld.

De werkzaamheden zijn binnen een tijdsbestek van 4 weken uitgevoerd. Ruim binnen het geplande tijdsbestek.
 

 

 

 

In april is SBA gestart met de renovatie werkzaamheden op Hitland. 

In de loop van het jaar worden binnen korte tijdsbestekken van steeds 2 weken enkele elementen van de golfbaan opnieuw ingericht. 
 
Hieronder ziet u deel 2 van fase 1. De werkzaamheden zijn uitgevoerd in week 22 en 23 van dit jaar. Hierbij zijn damestee 2 en het pad vernieuwd. Verder is er gezorgd voor grondverbeteringen en drainages op hole 12, 13, 15 en 17.
 
Lees hieronder ook het eerdere bericht over de renovatie op Hitland.

 

Nieuwe afslagplaatsen voor golfbaan Golfclub Meerssen

juni 2016

 

Afgelopen weken heeft SBA Golf & Groen nieuwe afslagplaatsen gemaakt op golfbaan Golfclub Meerssen.

 

Daarbij hebben we de oude kunstgrastees verwijderd en is er een nieuwe fundering aangebracht. Verder zijn er betonplaten gelegd en brachten we kantopsluitingen aan.

 

Golfclub Meerssen heeft zelf de kunststof tegels en het kunstgras aangebracht.

 

SBA Golfdag 2016

mei 2016

 

Afgelopen vrijdag 27 mei organiseerden we de jaarlijkse golfwedstrijd SBA golfdag 2016. Voor deze wedstrijd worden traditioneel alle opdrachtgevers van SBA uitgenodigd. In totaal namen 25 fanatieke golfers deel.

 

Op Golfbaan Hitland, een golfbaan in onderhoud bij ons, werden de golfclubs uit de tas gehaald en kon de wedstrijd beginnen. Het was genieten van het prachtige weer en de mooie, verzorgde baan.  Er heerste een losse en informele sfeer, maar het het wedstrijdelement zat er bij veel deelnemers toch ook in. Na het golfen werd er gedineerd en tijdens dit heerlijke diner was er dan ook ook de prijsuitreiking... De uiteindelijke uitslag:

 

1ste prijs (foto v. links n. rechts):

 

D. Rootert van Bodemzorg Limburg

 

A. Jeurissen van golfbaan Welschap

 

Mevr. Scherer van Golfclub Meerssen

 

H. Rongen van Golfbaan De Golfhorst  

2de prijs (foto v. links n. rechts):

 

Mevr. R. den Ouden Golfbaan Hitland

 

J. Lassche van Golfbaan Hitland

 

P. Janssen van SBA

 

Helaas was dhr. H. Blaauw van Het Rijk Golfbanen niet meer aanwezig

3de prijs (foto v. links n. rechts):

 

P. van Rijn van Golfresidentie Dronten

 

G. van Wylick van De Peelse Golf

 

G. Kessels van De Peelse Golf

 

G. Stijnen van Golfclub Meerssen

 

Grote dank aan gastheer Jan Lassche en gastvrouw Jolanda Serne van Hitland. Het was absoluut een fantastische golfmiddag!

 

 

Start renovatie Hitland     

april 2016

 

 

In april is SBA gestart met de renovatie werkzaamheden op Hitland. 


In de loop van het jaar worden binnen korte tijdsbestekken van steeds 2 weken enkele elementen van de golfbaan opnieuw ingericht. Er is gekozen voor deze strategie om de golfers op deze druk bezochte baan zo weinig mogelijk tot overlast te zijn.

 

 

 

In de eerste fase zijn aangepast:

• de green, de damesteebox en de fairway van hole 17, 
• de herenteebox van hole 2 
• De greensurrounding van hole 18

 

De green opbouw bestaat uit EPS-platen, een laag folie, drainage, een zandlaag en een toplaag van zand/turf. Verder is de green middels het coring-principe ingezaaid.
 

Alle bovenstaande werkzaamheden zijn binnen de gestelde planning van 2 weken afgerond. De volgende fase zal plaatsvinden begin juni. Het gehele plan omhelst 2 tot 3 jaar waarin steeds een gedeelte van het gehele plan binnen zeer korte tijd wordt uitgevoerd.

Gloednieuwe paden aangelegd

maart 2016

 

 

Binnen een maand tijd heeft SBA Golf & Groen alle loop- en rij paden van Golfbaan Het Rijk van Sybrook te Enschede gerenoveerd en voorzien van een gloednieuwe schelpendeklaag.

 

Golfbaan Het Rijk van Sybrook is een 27 holes golfbaan met meer dan 10 kilometer paden. De werkzaamheden vonden in een drukbezochte baan plaats, waardoor er met zorg gewerkt diende te worden om schade aan aangrenzende grasgebieden (rough, fairway e.d.) en de overlast voor golfers tot een minimum te beperken.

 

Dit voorjaar kunnen de golfliefhebbers dus weer volop gebruikmaken van de vernieuwde comfortabele paden.

Veranderde en opgewaardeerde Tees voor Het Rijk van Nunspeet

 februari 2016

 

 

SBA Golf & Groen heeft de afgelopen weken op het Rijk van Nunspeet de tees van hole noord 1 en 6 veranderd en opgewaardeerd met een nieuwe tee, trapelementen, bestratingen en aanleg van taluds met heideplanten.

 

We ontvingen deze foto met de mededeling dat ze onder de indruk waren van het resultaat.

Renovatie golfbaan Rinkven (B)

 september 2015

 

 

Tijdens de renovatie van golfbaan Rinkven te 's Gravenwezel (België) is het eerste gedeelte ingezaaid. Het betreft hier de aanleg van 1 green, teecomplexen en aanpassingen aan de vijver.

 

Druckversion Druckversion | Sitemap
© SBA Golf & Groen B.V.