Start renovatie golfclub Hullencourt in Genappe (B)

Mei  2018

Afgelopen week zijn wij gestart met de renovatie van Hole 1 t/m 9 van de belgische golfbaan d'Hulencourt!
Deze 18 holes golfbaan staat op de 4e plek in de Belgische Top van golfbanen
Fase 1 in vogelvlucht! klik hier 

 


 

 

Opening The Links Valley

Mei  2018

Deze week - op 17 mei - gaat The Links Valley open. GOLF.NL mocht al een voorproefje nemen op de eerste "reversible golf course" van Europa.

Het is zo ver: we kunnen spelen op The Links Valley op Landgoed Ullerberg. De eerst 9-holes baan in Europa die twee kanten op gespeeld kan worden. De ene dag speel je negen holes met de klok mee, de volgende dag tegen de klok in; je speelt dan naar dezelfde greens maar je benadert de greens van de andere kant. 

De baan is nu (vanaf 17 mei 2018) voor iedereen geopend, iets eerder dan gepland omdat de kwaliteit eigenlijk al in het najaar van 2017 heel goed was. Dat is te danken aan aannemer SBA Golf & Groen die de holes aanlegde en het onderhoud verzorgt. De exploitanten willen het onderhoud op hoog niveau houden en als dat waargemaakt wordt, kan The Links Valley wedijveren met de klassieke topbanen van Nederland. 

 

Voor het gehele artikel van GOLF.NL  klik hier

 

Fairway beluchting met de VertiDrain 7626!

Mei  2018

 

klik hier voor een video-impressie


 

 

golfbaan Brunssummerheide en SBA gaan samenwerken!

April  2018

 

SBA Golf & Groen B.V. gaat vanaf april achttien holes (routes geel en blauw) van de Champions Course onderhouden. Beide partijen hebben afgelopen week de hand gedrukt op deze samenwerking.?www.golfclubbrunssummerheide.nl

 

Duurzaam en output gestuurd golfbaanonderhoud

Maart  2018

Gisteren stond de jaarlijkse relatiedag van NLadviseurs weer op het programma. Duurzaam en output gestuurd golfbaan beheer waren de speerpunten op deze leerzame en inspirerende dag. ♻️Benieuwd hoe wij output gestuurd onze golfbanen beheren? #checkit



 

SBA tekent 10-jarig onderhoudscontract met golf4all

Februari  2018

Goed nieuws vlak voor het weekend?

Zojuist hebben SBA Golf & Groen B.V. en Golfbaan GOLF 4 ALL Harderwijkeen 10-jarige onderhoudsovereenkomst getekend. Na afloop werd er een toost uitgebracht op een prettige en duurzame samenwerking.

GOLF44ALL Harderwijk is een mooie golfbaan aan de rand van Flevoland, in Zeewolde, nabij Harderwijk. Het karakter van de polder is op de golfbaan gekoppeld aan een links-achtige omgeving.

In 2011 zijn 6 nieuwe holes, een nieuwe driving range en een Par-3 shortgolfbaan in gebruik genomen. Voor het ontwikkelen van het korte spel, maar ook voor de beginnende golfer biedt GOLF4ALL uitstekende oefenfaciliteiten. Ook de gevorderde golfer kan hier naar hartelust gebruik maken van bijvoorbeeld de extra lange en brede driving range



 

SBA onderhoud  54 holes van Henri-Chapelle

Januari  2018

 

 

SBA Golf & Groen B.V. gaat golfbaan Golf & Business Club Henri-Chapelle de komende vijf jaar onderhouden, met een "uniforme en duurzame onderhoudsstrategie". 
Gefeliciteerd en veel succes! ?

GREENKEEPER.NL
 
Vanaf 1 januari 2018 onderhoudt SBA Golf & Groen de golfbaan International Golf Henri Chapelle. Afgelopen week tekenden beide partijen op feestelijke wijze het vijfjarige onderhoudscontract.

International Golf Henri-Chapelle bestaat uit een 45-holes golfbaan gelegen in het Land van Herve. Dit Belgische landschap staat bekend om zijn groene en heuvelachtige omgeving, omringd door vele bomen, hagen, velden en fruitbomen.

Onderhoudsstrategie
De golfbaan bestaat in feite uit drie delen: Les Viviers (18-holes), Le Charlemange (18-holes) en La Chapelle (9-holes). Voor ieder en elk niveau is er op het terrein een baan binnen handbereik. SBA Golf SBA& olfbaan International Golf Henri Chapelle. Afgelopen week tekenden beide partijen op feestelijke wijze het vijfjarige onderhoudscontract.


International Golf Henri-Chapelle bestaat uit een 45-holes golfbaan gelegen in het Land van Herve. Dit Belgische landschap staat bekend om zijn groene en heuvelachtige omgeving, omringd door vele bomen, hagen, velden en fruitbomen.

Onderhoudsstrategie
De golfbaan bestaat in feite uit drie delen: Les Viviers (18-holes), Le Charlemange (18-holes) en La Chapelle (9-holes). Voor ieder en elk niveau is er op het terrein een baan binnen handbereik. SBA Golf & Groen laat weten met uniforme en duurzame onderhoudsstrategie de kwaliteit van de baan naar een hoger niveau te tillen. 

Ziehier voor meer informatie over deze Belgische golfbaan.

 

 

 

Bedrijfsbezoek Toro USA in Susteren

December 2017

 

Afgelopen vrijdag heeft SBA Golf & Groen B.V. bezoek gekregen van Toro USA.

Ervaringen met de autonome GPS-maaier, de toekomst van de GPS-maaier en het onderhoudskosten monitoringsysteem van SBA waren de thema's die de revue passeerden.

 

Contractverlenging Golfbaan Welschap

December 2017

 

In november heeft Golfbaan Welschap het onderhoudscontract met SBA Golf & Groen opnieuw met 5 jaar verlengd. Het mooie Landgoed, direct gelegen naast het stadscentrum van Eindhoven, waarop de glooiende 18 holes golfbaan zich bevindt kenmerkt zich door prachtige bos- en waterpartijen. Verder valt ook de goede onderhoudsstatus van Welschap op.

Bas Heijmans en Suzanne Heijmans-Jeurissen zijn de huidige jonge en energieke gastheren van Golfbaan Welschap, hierin worden ze zijdelings ondersteunt  door hun ervaren (schoon)ouders Annie en André Jeurissen die de baan in 1986 hebben gebouwd op de  voormalige PSV-oefenaccommodatie.

De verlenging van het onderhoudscontract met SBA is voor Golfbaan Welschap een logische stap.

(SBA verzorgt de baan sinds 2000)

SBA heeft de laatste jaren een grote professionalisering doorgemaakt en ze zijn zeer bewust bezig met duurzaam onderhoud. Deze aanpak is duidelijk terug te zien in de baan en menige golfer die hier na een afwezigheid van enkele jaren terug komt is positief verrast door deze mooie en goed onderhouden baan.

 

Bas Heijmans, Robert Senden (SBA) , Patrick van den Beuken (HGK SBA), Pierre Janssen (SBA), André Jeurissen, Wim Cox (SBA) en Annie Jeurissen kijken toe hoe Suzanne Heijmans haar handtekening zet onder het nieuwe onderhoudscontract

 

Upgrade fase 6 Zuid Limburgse Golfclub

November 2017

 

Upgrade Fase 6 van de Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem 

In deze fase worden de Teeboxen van 10,13 en 16 vernieuwd.
Verder wordt de vijver bij hole 16 vergroot en opnieuw vormgegeven!

 

Open dag op The Links Valley 

Oktober 2017

 

Op 3 oktober j.l vond op The Links Valley een open dag plaats voor alle geinteresseerden.

Deze dag werd georganiseerd door Barenbrug, Prograss en SBA Golf & Groen B.V.

De opkomst was goed te noemen en na een algemeen verhaal van Frank Pont, SBA en Prograss konden de bezoekers de golfbaan bezoeken en vragen stellen over het ontwerp en de aanleg.

Van deze middag heeft SBA een filmpje gemaakt

 

 

Aanleg golfbaan The Links Valley door SBA

Augustus 2017

 

Van april tot en met juli heeft SBA de 9 holes golfbaan The links Valley aangelegd.

Deze 9 holes golfbaan is ontworpen door Frank Pont en ligt midden op de Veluwe in Ermelo.

Speciaal aan deze golfbaan is dat het de eerste "Reversible" golfbaan in Nederland is,

dat wil zeggen dat deze golfbaan in 2 richtingen te bespelen is. De 2 lussen zijn qua lengte  en approach geheel verschillend van elkaar.

Er zijn 10 greens, 1 puttinggreen, 46 tees, 9 fairways en 12 bunkers aangelegd.

De hellingen van de bunkers zijn afgewerkt met een bunkermat.

Hieronder volgen enkele foto's van de aanlegfase.

 

Laat de golfers zien wat je doet !!

Juli 2017

 

SBA vindt het erg belangrijk dat de golfers weten wat duurzaam kwaliteitsbeheer inhoud.

Daarom heeft SBA, in samenwerking met NLadviseurs, een infographic ontworpen welke deze werkwijze illustreert.

#Greendeal 2020

 

 

SBA introduceert de GrassClippingRecycler op Golfresidentie Dronten

Juli 2017

 

SBA introduceert de GrassClippingsRecycler: een innovatieve en duurzane ontwikkeling welke de CO2-footprint van SBA helpt te reduceren. De GrassClippingsRecycler is een aankoppelsysteem voor alle 3-delige green- en teemaaiers.

 

Het unieke verwerk- en verdeelsysteem zorgt ervoor dat het gesneden gras onzichtbaar wordt verdeeld over de semiroughs of fairwaysgedurende het transport naar de volgende green of tee.

 

Het inzetten van de GrassClippingsRecycler heeft 2 voordelen:

- besparing op avoerkosten van het grasafval

- reducering van het interne en externe transport van het grasafval

 

Wilt u graag meer informatie ? Neem dan gerust contact met ons op!

 

 

SBA trots op inbreng Budgetgolf Award voor Hitland

feb 2017

 

Begin 2017 werd golfbaan Hitland verblijdt met de Budget Award 2016, een publieksprijs van budgetgolf.nl

Hieronder  het eerste gedeelte van het persbericht:

 

Golfbaan Hitland heeft de Budgetgolf Award 2016 voor de golfbaan met de beste prijs-kwaliteitverhouding gewonnen. De baan in Zuid-Holland hield Golfbaan Golf4all Harderwijk (de winnaar van vorige jaren) en Het Woold ruim voor zich.

Hitland werd door stemmers op budgetgolf.nl onder meer geprezen om de natuur, het onderhoud van de baan en de vriendelijkheid van het personeel

 

SBA is trots dat het heeft mogen bijdragen aan dit succes. SBA onderhoudt Hitland sinds 2005 en heeft in 2016 grootschalige renovatiewerkzaamheden op Hitland uitgevoerd.

Ten eerste is dit voor SBA een bevestiging van de ingeslagen weg van verder professionalisering van het onderhoudsbeleid.

 

Ten tweede blijkt dat de aanpak van SBA bij renovatiewerken geen overlast en vermindering van het spelplezier veroorzaakt.

 

 

Renovatie Rijk van Nijmegen   

nov 2016

 

Net zoals vorig jaar rond deze tijd heeft SBA in de maand november renovatiewerkzaamheden uitgevoerd op het Rijk van Nijmegen op holes 2 t/m 6 van de Nijmeegse baan.

 

Dit jaar zijn net als vorig jaar weer een half hectare sneeuwbes gerooid en zijn er een aantal elementen veranderd. Zo is een nieuwe geul gecreëerd links van hole 3, die vloeiend in het landschap diende te worden ingepast. Verder is de herentee van 3 en 5 verhoogd, een greenbunker bij hole 3 en een fairwaybunker op hole 6  aangelegd.

 

 

sept 2016

Renovatie Hitland deel 3 fase 1    

 

In april is SBA gestart met de renovatie werkzaamheden op Hitland. 

In de loop van het jaar worden binnen korte tijdsbestekken van steeds 2 weken enkele elementen van de golfbaan opnieuw ingericht. 
 
Hieronder ziet u deel 2 van fase 1. De werkzaamheden zijn uitgevoerd in week 22 en 23 van dit jaar. Hierbij zijn damestee 2 en het pad vernieuwd. Verder is er gezorgd voor grondverbeteringen en drainages op hole 12, 13, 15 en 17.
 
Lees hieronder ook het eerdere bericht over de renovatie op Hitland.

 

Nieuwe afslagplaatsen voor golfbaan Golfclub Meerssen

juni 2016

 

Afgelopen weken heeft SBA Golf & Groen nieuwe afslagplaatsen gemaakt op golfbaan Golfclub Meerssen.

 

Daarbij hebben we de oude kunstgrastees verwijderd en is er een nieuwe fundering aangebracht. Verder zijn er betonplaten gelegd en brachten we kantopsluitingen aan.

 

Golfclub Meerssen heeft zelf de kunststof tegels en het kunstgras aangebracht.

 

SBA Golfdag 2016

mei 2016

 

Afgelopen vrijdag 27 mei organiseerden we de jaarlijkse golfwedstrijd SBA golfdag 2016. Voor deze wedstrijd worden traditioneel alle opdrachtgevers van SBA uitgenodigd. In totaal namen 25 fanatieke golfers deel.

 

Op Golfbaan Hitland, een golfbaan in onderhoud bij ons, werden de golfclubs uit de tas gehaald en kon de wedstrijd beginnen. Het was genieten van het prachtige weer en de mooie, verzorgde baan.  Er heerste een losse en informele sfeer, maar het het wedstrijdelement zat er bij veel deelnemers toch ook in. Na het golfen werd er gedineerd en tijdens dit heerlijke diner was er dan ook ook de prijsuitreiking... De uiteindelijke uitslag:

 

1ste prijs (foto v. links n. rechts):

 

D. Rootert van Bodemzorg Limburg

 

A. Jeurissen van golfbaan Welschap

 

Mevr. Scherer van Golfclub Meerssen

 

H. Rongen van Golfbaan De Golfhorst  

2de prijs (foto v. links n. rechts):

 

Mevr. R. den Ouden Golfbaan Hitland

 

J. Lassche van Golfbaan Hitland

 

P. Janssen van SBA

 

Helaas was dhr. H. Blaauw van Het Rijk Golfbanen niet meer aanwezig

3de prijs (foto v. links n. rechts):

 

P. van Rijn van Golfresidentie Dronten

 

G. van Wylick van De Peelse Golf

 

G. Kessels van De Peelse Golf

 

G. Stijnen van Golfclub Meerssen

 

Grote dank aan gastheer Jan Lassche en gastvrouw Jolanda Serne van Hitland. Het was absoluut een fantastische golfmiddag!

 

 

Start renovatie Hitland     

april 2016

 

 

In april is SBA gestart met de renovatie werkzaamheden op Hitland. 


In de loop van het jaar worden binnen korte tijdsbestekken van steeds 2 weken enkele elementen van de golfbaan opnieuw ingericht. Er is gekozen voor deze strategie om de golfers op deze druk bezochte baan zo weinig mogelijk tot overlast te zijn.

 

 

 

In de eerste fase zijn aangepast:

• de green, de damesteebox en de fairway van hole 17, 
• de herenteebox van hole 2 
• De greensurrounding van hole 18

 

De green opbouw bestaat uit EPS-platen, een laag folie, drainage, een zandlaag en een toplaag van zand/turf. Verder is de green middels het coring-principe ingezaaid.
 

Alle bovenstaande werkzaamheden zijn binnen de gestelde planning van 2 weken afgerond. De volgende fase zal plaatsvinden begin juni. Het gehele plan omhelst 2 tot 3 jaar waarin steeds een gedeelte van het gehele plan binnen zeer korte tijd wordt uitgevoerd.

Gloednieuwe paden aangelegd

maart 2016

 

 

Binnen een maand tijd heeft SBA Golf & Groen alle loop- en rij paden van Golfbaan Het Rijk van Sybrook te Enschede gerenoveerd en voorzien van een gloednieuwe schelpendeklaag.

 

Golfbaan Het Rijk van Sybrook is een 27 holes golfbaan met meer dan 10 kilometer paden. De werkzaamheden vonden in een drukbezochte baan plaats, waardoor er met zorg gewerkt diende te worden om schade aan aangrenzende grasgebieden (rough, fairway e.d.) en de overlast voor golfers tot een minimum te beperken.

 

Dit voorjaar kunnen de golfliefhebbers dus weer volop gebruikmaken van de vernieuwde comfortabele paden.

Veranderde en opgewaardeerde Tees voor Het Rijk van Nunspeet

 februari 2016

 

 

SBA Golf & Groen heeft de afgelopen weken op het Rijk van Nunspeet de tees van hole noord 1 en 6 veranderd en opgewaardeerd met een nieuwe tee, trapelementen, bestratingen en aanleg van taluds met heideplanten.

 

We ontvingen deze foto met de mededeling dat ze onder de indruk waren van het resultaat.

Renovatie golfbaan Rinkven (B)

 september 2015

 

 

Tijdens de renovatie van golfbaan Rinkven te 's Gravenwezel (België) is het eerste gedeelte ingezaaid. Het betreft hier de aanleg van 1 green, teecomplexen en aanpassingen aan de vijver.

 

Druckversion Druckversion | Sitemap
© SBA Golf & Groen B.V.