Werken bij SBA

 

 

Hoe is het om te werken bij SBA ?

 

Hieronder vindt u verhalen van onze medewerkers.

Zo krijgt u een indruk van ons bedrijf op een zeer persoonlijke manier. 

 

 

 

“Het grootste voordeel is dat deze bus heel compleet is ingericht”

 

Monteur Bjorn Eggels vertelt...   

 

Na 11 jaar was de onderhoudsbus van SBA wel aan vervanging toe. De bus had last van storingen en daardoor konden klanten niet meer op tijd en adequaat geholpen worden. Er werd dan ook al snel besloten dat er een nieuwe onderhoudsbus moest komen.

Inmiddels is de nieuwe bus al volop in gebruik. We praten erover met Bjorn Eggels, monteur bij SBA.

 

Stel jezelf even voor...

 

Mijn naam is Bjorn Eggels en ik ben eigenlijk via een kennis bij een stageplek bij Mourik gekomen, SBA was tot 4 jaar geleden namelijk onderdeel van Mourik.  Eerst een half jaar eindstage gelopen bij Mourik, werktuigbouwkunde nivea 4. Wim Cox heeft me op een gegeven moment gevraagd of ik bij hun wilde blijven werken. Het werk en de sfeer beviel me zo goed dat ik ben gebleven. De eerste 2 jaar heb ik werken en leren gecombineerd tijdens de monteursopleiding landbouwmechanisatie en daarna ben ik in de fulltime in de werkplaats begonnen. Vier jaar geleden werd SBA afgesplitst en ben ik meegegaan en ben permanent op de onderhoudsbus terechtgekomen.

 

Hoe is de ervaring tot nu toe met de nieuwe bus?

 

“Ik ben er wel blij mee. We maken met deze nieuwe bus toch wel een grote stap vooruit in de tijd. Het comfort is een heel stuk verbetert, hierdoor kom je een stuk uitgeruster aan op je werkplek en weer thuis. Als je zo’n 3 uur onderweg bent is het toch wel erg fijn als je dit op een comfortabele manier kunt doen. Verder is deze dit model bus ook de meest luxe uitvoering die er bestaat met achteruitrijdcamera, navigatie en zulke gadgets.”

 

Wat is verder het voordeel van deze onderhoudsbus?

 

“Het grootste voordeel is dat deze onderhoudbus heel compleet is ingericht. In het veld kunnen we gebruikmaken van een noodstroomagregaat, persboor, brander, lasapparaat, alles wat je maar nodig hebt zit in de bus! Dit heeft als voordeel dat je gewoon op locatie machines kunt repareren, dit heeft hele grote tijdswinst tot gevolg, zodat je de machine binnen een dag kunt repareren. Als niet alles in de bus aanwezig zou zijn, zou een tweede dag onvermijdelijk zijn.”

 

Is dit wat deze bus en jullie manier van werken zo uniek maakt?

 

“Ja, andere bedrijven hebben meestal niet zo een uitgebreide onderhoudsbus. Zij hebben toch iets meer een basisuitrusting waardoor ze dus eerder moeten terugvallen op de werkplaats. Het unieke is dus dat onze bus zo compleet is ingericht met onze merken van ons machinepark, zodat we eigenlijk altijd de meest gangbare onderdeeltjes bij ons hebben. Op deze manier kunnen we direct ingrijpen wanneer er behoefte is aan een noodreparatie.”

 

 

 

 

 

 

 

Wat zit er eigenlijk allemaal in de bus?

 

“Nou, het begint met de meest gangbare handgereedschappen en loopt op naar kleine onderdelen, lasapparatuur, snijbrander, persluchtcompressor, stroomaggegraat etc. Eigenlijk kun je met deze bus op iedere locatie een alleenstaande werkplaats inrichten.

 

Wat is SBA voor jou voor bedrijf?

 

“Het spreekt me aan dat SBA landelijk opereert. Dit zorgt ervoor dat er iedere dag een andere uitdaging is.”

“Verder is SBA een bedrijf dat kosten nog moeite spaart voor zijn personeel. Bij SBA wordt ook rekening gehouden met het comfort van de medewerker. Binnen het bedrijf is er de ruimte om eigen ideëen te ontwikkelen en dat zou ook de kracht moeten zijn ten opzichte van anderen. Er worden bij SBA zaken in het standaardproces meegenomen die bij de concurrent als meerwerk worden gezien.”

“SBA streeft er ook naar om de werkplek en machines zo goed mogelijk in orde te hebben voor klanten, terwijl ik bij concurrenten  vaak zie dat men begint met een standaardmachinepark dat minder uitgebreid is.”

“Daarnaast is er veel kennis binnen het bedrijf aangaande machine-onderhoud. Technisch gezien zijn we goed op weg. Ten opzichte van concurrenten liggen wij een stapje voor, omdat we veel preciezer en nauwkeuriger werken dan andere bedrijven, waardoor we een grote verzameling van informatie bezitten over alle machines die we in onderhoud hebben. We zijn vooruitstrevender. Wanneer een klant een vraag heeft of wij zijn zelf ergens niet zeker van, schromen we  niet om de vraag of opmerking direct bij de importeur te leggen. Op die manier blijf je dichtbij de bron. Wij willen graag zoveel mogelijk kennis opdoen en ons op deze manier zoveel mogelijk ontwikkelen. Gaat niet bestaat niet!”

 

 

Druckversion Druckversion | Sitemap
© SBA Golf & Groen B.V.